maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kävin vähä anoppilassa // week off part 2

Näin jatketaan sitte meidän suurta seikkailua.

Tiistaina herättiin sitte reippaasti kymmenen tunnin yöunien jälkeen, käytiin hakemassa Sainsburystä ihanat vastaleivotut (tai lämmitetyt) croissantit aamupalaks ja suunnattiin junalla kohti Windsoria. Matkaa n. tunnin verran ja hintaa kymppi menopaluu. Kauheen vaivalloista ja kallista tää matkustus hei.



Mietittiin junassa, että kuinkahan vaikee se linna on löytää ku sehän voi olla vähä kaupungin ulkopuolellaki ison kokonsa takia. Nojoo, tosi vaikee oli löytää. Ei meidän kauheesti tarvinnu aivonystyröitä käyttää, koska se linna täytti todennäkösesti 70% koko pienen Windsorin kaupungin (kylän) pinta-alasta. 


"Nykyinen kuningatar Elisabet II pitää linnaa varsinaisena kotinaan Buckinghamin palatsin sijaan ja käyttää palatsia viikonloppuasuntonaan. " wikipedia on kaveri 
Eli tänne me sitte tullaan aina Prinssi Harryn kanssa syömään sunnuntai-lounaat ja nauttimaan anoppini hilpeästä seurasta.






Meillä oli vielä aikaa vaikka kuinka niin päätettiin sitte kierrellä vähä pikkusta Windsoriaki. Oli muuten yli sulonen kaupunki kalliine kauppoineen. Veti vertoja jo Cheltenhamin Promenadillekki, josta saa tällä budjetilla ostettua ehkä yhden langanpätkän. Tai ehkä enemmänki vaan mielikuvan siitä langasta. 




Käytiin myös turisteilemassa Eton Collegen läheisyydessä. Eli yks tosi arvostettu poikien sisäoppilaitos Englannissa. Ai miten arvostettu? No sillä koululla oli oma lahjakauppa. Ja itse James Bondikin on käynyt kyseisen koulun. Ei siis näyttelijä vaan hahmo.

Nyt ku on asunu täällä Englannissa niin huomaa, että ei se Harry Potter ookkaan niin ainutlaatuisesta maailmasta mitä vois kuvitella! Joku HP ohjaaja joskus sanoi (huomatkaa miten osaan käyttää lähteitä hyvin) että kaiken taian ja muun lomassa, kyse on oikeestaan vaan normaalista Englantilaisesta sisäoppilaitoksesta. Mähän melkeen loukkaannuin, että sehän on kaikkea muuta ku normaalia. Mutta oikeesti, jokainen näistä sisäoppilaitoksista näyttää ihan Tyypahkalta jumalattomine torneineen ja isoine ikkunoineen! Melkeen pystyy näkemään pöllöjäki lentämässä.



Että missäs se Lyskan lahjakauppa on?!?!? Mä ainaki haluaisin pienoismallin siiitä kauniista keltaisesta neliöstä!
Lukuvuosimaksu hipoo sellasta 30 000 puntaa, samanhintanen ku Cheltenhamissa sijaitseva koulu Cheltenham College. Seki näyttää ihan tylypahkalta!

Illalla palattiin takaisin Lontooseen ja aateltiin tehdä turistikierron ennen ku mennään tapaamaan Julian yhtä kaveria, joka oli tullu koulunsa kanssa Lontooseen luokkaretkelle.


"Okay.. that was a very energetic photo!" Sanoi valokuvan ottanut mummeli


Käveltiin sellanen reipas 40 minuuttia Big ben/London eye paikasta Thamesia pitkin Tower Bridgelle. Voin kyllä rehellisesti sanoa, että se on kyllä aivan ihana silta!

Ja ku se ei oo ees tylsän värinen vaan siinä on sinistä ja valkosta ja harmaata ja punasta!!


Ja illalla sitte taas mentiin meidän ihanaan lähipubiin ja tavattiin Julian kaveri siellä. Se opiskelee vaatesuunnittelua Amstedamissa. Pikkujuttu. Mutta oltiin jo puoli 12 aikaan sikeessä unessa valmiina seuraavan päivän seikkailuihin! 

---

Asiaan kuuluen, MULLA ON TWITTER. Miten mä oon selvinny mun elämässä ilman sitä? Päivän jälkeen rekisteröitymisestä oon jo ihan koukussa. Että kertokaa teidän twitter-nimet niin mä pääsen stalkkaamaan kaikkia.

Ei kommentteja: