torstai 18. huhtikuuta 2013

Kulttuuria Lontoossa // week off part 4

Eli viimeistä päivää vietettiin sitten vähän vaihdellen sadepisaroiden ja auringon säteiden kanssa. Mutta kuten edellisinäki päivinä, meillä oli taas täydellinen ajoitus ja suunnitelma meidän päivälle. Nyt aateltiin vähän hemmotella meidän kulttuurinystyröitä ja mentiin Victoria & Albert museoon. Toiset vaihtoehdot oli Tate modern tai Natural History Museum, mutta ensimmäinen oli niin kaukana (tosi kaukana... ehkä pari metropysäkkiä) ja jälkimmäisen jono ulottu todenäkösesti Cheltenhamiin asti. 

Mutta siis se museo oli oikeesti ihan huippu! Siellä oli jokaselta mantereelta jotain historiallisia juttuja ja nää mantereetki oli vielä jaettu. Esim. yhessä osassa oli patsaita, toisessa eri kirkoista olevia JUMALATTOMIA pylväitä tai kaaria. Yhessä osassa oli koruja ihan jostain 1800 luvulta nykypäivään asti. Oli muuten ihan kivan kokosia timantteja. Olisin ottanu satoja kuvia niistä, mutta korujen valokuvaus ei ollu sallittu.



Melkeen kaikki patsaat ja kaiverrukset ihmisistä näytti tota kahden sormen merkkiä ja me jo mietittiin että mitä rauhanrakentajia nää nyt on ku peace-merkki on jokapaikassa. Meillä kesti ehkä hieman liian kauan ymmärtää, että niillä patsailla oli peukalo myös mukana ja että se todennäkösesti tarkottaa Isää, poikaa ja pyhää henkeä ennemminki ku rauhaa.. No mutta hei, sama ajatus, pyhimyksiä kaikki.


Kertokaa mulle nyt ihan oikeesti miten nää tolpat on tuotu sisälle yhtenä kappaleena. Onko tässä joku jekku?
Vähä torvia katossa
Mun mielestä yks paras osa oli se teatteri/tanssi puoli. Siellä oli asuja esim. leijonakuningas-musikaalista ja eri baleteista. Siellä oli myös kaikkien laulajien esiintymisasuja, esim. Mick Jaggerin (oli muuten pieni mies, tässä tapauksessa kukkakeppi-vertaus osui kyllä täysin oikeaan). Kuvia mulla ei näistä oo, vaikka olis ollu ihan sallittua ottaa valokuvia. En vaan ehtiny ku piti kattoa niin tarkkaan! 

Tää onki sitte ainut kuva mikä mulla on sieltä teatteri/tanssi/taide puolelta. Hienoa laatua hei!
Onnistuttiin ajottamaan meidän kaupungille lähtö niin hienosti, että sade just loppu ja aurinko tuli esiin! Eli täydellinen päivä mennä shoppailemaan vähä Harrodsille.

Just ja just oli varaa ottaa edes kuvaa tästä miljonäärien halpa-hallista
Käytiin vähä moikkaamassa Dianaa. Kauhee turistirysä siellä alakerrassa ku kaikki halus ottaa kuvan tästä muistopaikasta 
Mentiin vähä ihailemaan ihania mekkoja, koska tokihan me tarvitaan uudet puvut Oscar-gaalaan. Mitähän tapahtuis, jos oikeesti menis sinne että nyt mulle puku, jossa kehtaa kävellä punasta mattoa pitkin. Todennäkösesti ne osottais mulle ovea, meidän renttu-vaatetus ei ihan täsmänny siihen glamouriin. Mentiin sitte hissiin ja kuultiin kuinka ihana pieni mummeli puhui lapsenlapselleen jotain suuresta lelu-kerroksesta. Vilkastiin toisiimme ja lähettiin kiireesti seuraamaan mummua ja poikaa. Oli muuten aika iso ja jumalaton ja suunnaton lelukerros. Siellä oli kaikki parin metrin korkusista nukketaloista ihaniin prinsessapukuihin ja suuriin autoratoihin. Oli siellä pari ihan normaalia palapeliäki. Tosin niissäki oli varmaan joku sisäänrakennettu bluetooth ja mp3-soitin. 


Suunnattiin sitte meidän monien ostoskassien kanssa Leicester squarelle. Tää tulee olemaan Julian vika matka Lontooseen niin päätettiin sitte mennä kattomaan vielä nääki turistipaikat! Mähän meen vielä sinä viikonloppuna ku lähen kokemaan lisää tätä suurta kaupunkia, nii mulla ei ollu niin hätää nähdä kaikkea.


Ja leicester squarelta käveltiin China Town läpi, oli muuten paljon kiinalaisia ravintoloita, jossa oli kyltitki Englanniks ja Kiinaks! 




Ja sitte oltiinki Trafalgar squarella, vähä mahtipomtisempi ku Leicester square. Mistä tunnistan nää molemmat squaret? No katoin vikan Harry Potterin ensi-illan, jossa kaikki näyttelijät parveili näissä paikoissa punasella matolla.



Onneks ei ollu turisteja kauheesti

Suuri matkamme läheni loppuaan ja mentiinki sitte suoraa hostellin kautta Victoria coach stationille odottamaan meidän bussia takasin kotiin. Time well spent sanoisin! Oli ihan mahtava reissu ja kaikki meni suunnitelmien (tai siis niin minkä suunnitelman) mukaan.

---

Oonko vähän paras, paras vai jopa ihan paras? Kaikki varmaan muistaa meidän superüberhienon videon mikä tehtiin Hugon kanssa. No sen opettaja kysyi että mitä jos viedään se koko leffa kouluun niin ne saa kattoa sen luokan kanssa! Eli eilen täältä lähti yks super-innokas minimies leffansa kanssa kouluun ja koko luokka kuulemma rakasti sitä leffaa ja kaikki nauro koko ajan. Oujea! 

Jostain syystä en kuitenkaan onnistunu polttamaan sitä leffaa DVD:lle vaan se koko ajan sylki sitä pois ja sano että no can do. Hugoki oli niin pettyny ku se ei saanu sitä leffaa DVD:lle vaan se piti kattoa muistitikulta. Tänään, äsken, pari tuntia sitte mä VIHDOIN sain sen taiottua levylle hienoine valikkoineen ja SE TOIMII!!! Mä en olis kestäny enää hetkeäkään sitä "Oh it's still not working :("-ilmettä. Oikeesti sydänhän siinä särkyi. Se rupes jo keksimään maailman sulosimpia syitä siihen miks mun kone ei suostu polttamaan sitä. "Did you try that in the evening? I guess it didn't work because your computer was tired!" 

Kirstie työskentelee kotoota tänään niin juoksin sitte yläkertaan että "It's working!!!!" kovat tuuletukset ja katottiin se leffa. Sehän on todellisuudessa jotain 8 minuuttia pitkä, toi pätkä on vaan eka osa ;) "Hugo will absolutely love you for the rest of his life for this!" Ja mun pitää todennäkösesti opettaa tulevalle aupparille kuinka nää hommat toimii, koska Hugolla on sellanen leffantekijä vaihe päällä, että se saa hermoromahduksen jos se ei saa tehdä niitä.

Vähä kuvia parilta viimepäivältä

KATTOKAA MITÄ LÖYSIN OMG!! Hinta oli ehkä vähä liian päätähuimaava niin jäi marmorikuulat kauppaan :( n. 10 euroa siis
Jynssäsin pari päivää sitte vessoja taas onnellisena ja pistin näiden iPodin tulemaan vessan kaiuttimista niin että koko huone pauhas kovaa. Siellä sitte hypin ja tanssin samalla ku puunasin. Kunnes tajusin, että vessan ikkunat oli auki ja meillä oli työmiehiä takapihalla. Eli ne kuuli ja näki kaiken. Jees, näin se homma toimii. Onneks en sentään alasti hyppiny.

Oikeesti näitten iPodi oli TÄYNNÄ kaikkia vanhoja  ja uusia biisejä beatleseistä Usheriin. Valitse siitä mieleisesi. Valitsin Whamin.
Käveltiin Montyn kanssa sitte eilen Pittville Parkiin ja vähä leikittiin. 


Mä en kestä ku se on jo niin iso :(
Petteri punakuonot, olivat porot nimeltään
Näihin kuviin näihin tunnelmiin!

... 8 days a week ...

Ei kommentteja: