tiistai 16. huhtikuuta 2013

Yliopistokaupungin katsastaminen // week off part 3

Eli siis tosiaan yliopisto-opinnothan alkaa syksyllä Cambridgen suuressa ja arvostetussa yliopistossa. Että odottakaa vaan mun hienoja lehtiartikkeleita kuinka oon löytäny jonku mahtavan uuden alkuaineen ja keksiny aikakoneen. Ainaki unissani.

Keskiviikkona meidän bussi starttas liian aikasin kohti tätä historiallista Cambridgea. Mikähän mielenvika meillä oli silloin the Vinessa ku ajateltiin, että otetaan mahdollisimman aikanen, kello 8:30 lähtevä bussi... No asiaan, eli jos ei vielä tullu selväks, niin mentiin siis Cambridgeen.



Tää oli taas joku kiva yksityiskoulu/sisäoppilaitos jonka hinnat ja tornit hipoo pilviä
Oli muuten kello 11!
Perus vierashuoneita koulussa
ja kiva käytävä
Cambridge oli muuten aika samanlainen ku Oxford (Oxford juttu tästä. Apua siitäki on jo puoli vuotta?!). Samanlaisia vanhoja rakennuksia, vanha yliopistokaupunki ja nuoria opiskelijoita, ihana joki jossa ihmiset veneili tai mitä se on se mitä Venetsiassa tehdään niillä kanooteilla ja kepeillä. No se tiedätte kyllä.



Pystytettiin taas piknik tohon joen varteen ja katottiin kuinka nuoret opiskelijamehet näytti käsilihastensa voiman noiden veneiden kanssa. Istuttiin siinä ilmeisesti aika kauan, koska me opittiin jo tuntemaan ulkonäöltä jokainen niistä kuljettajista. Eikä se joki vissiin mikään kauheen lyhyt oo!

Bad ass au pairs
Kolmen päivän juoksentelu alko ottamaan jo koville ja molemmat oli ihan kuoleman väsyneitä siinä puolen päivän aikaan. Että rapakunnossa oleva nuoriso, vai miten se meni? Päätettiin sitte mennä nauttimaan kevätpäivästä mukavan suloseen kahvilaan ja kuunneltiin 14 vuotiaan superihmisen katusoittotaitoja. Tosin se oli vähä ihme ihminen. Sillä oli lappu jossa luki tyyliin "I've never had any plastic surgeries, this is my real face. Which you would not believe if you'll see my mom and dad." Öö?


Cambridgeen riitti kyllä ihan päiväreissu vaan, puolet ajasta käytettiin vaan kävelyyn ja istumiseen. Siellä ei varsinaisesti ollu mitään tekemistä, tai varattomille matkalaisille ainakaan. Mutta aivan ihana kaupunki ja ehkä vielä vähä kivempi ku Oxford. Tai ehkä se fiilis tuli vaan keväästä ja siitä, että oli keskiviikko, eli turisteja ei näkyny mailla halmeilla. Toisin ku Oxfordissa viikonloppuna jolloin satoi ja oli jäätävän kylmä.

---

Mun lapset on ihania. Monty on taas ihana. Hugo on edelleen ihana. Voi miten ne on jotenki ekstra-ihania nyt? Molemmat on kauheen kiinni mussa ja Monty ottaa jostain vaatteen osasta aina kiinni, vaikka vaan istuttais. Tai juttelee ihan hulluna ja nauraa ja leikkii. Ja Hugo haluaa kans koko ajan tulla vaan syliin istumaan ja haluaa tehdä käsikirjotuksia ja elokuvia ja vaikka mitä.

Pari numeroa. 10.

Ei kommentteja: