torstai 14. maaliskuuta 2013

Ihhahhaa ihhahhaa, hepo hirnahtaa-AA

Nyt on siis käynnissä SUURET Cheltenham festivaalit eli race week eli raviviikko. Kaupunki on nyt täynnä vedonlyöjiä, hienosti pukeutuneita naisia hattuineen ja korkokenkineen, miehiä puvuissa sekä pikkusia poneja ja ilmapalloja.

Ehkä voisin nyt vähä selkokielellä valaista mistä tässä raviviikossa on/oli kyse:

12.-15.3. tänne Cheltenhamiin keräänty yli 100 000 ravi-intoilijaa joka puolelta Iso-Britanniaa ja Irlantia. Ja ilmeisesti nää ravit on tosi suositut varsinki irkkujen keskuudessa, koska st. Patrick's day on aina samoihin aikoihin ja ne tulee siis tänne juhlimaan sitä. Tää kaupunki on kyllä ihan ylösalasin jopa päivisin ennen ensimmäisten ravien alkua. Maanantaina ohitin, yhtään liiottelematta, viis eri miestä, jotka kaikki huusi eri kaduilla "AAAAANYBODY GOT SPARE TICKETS??" Vähän niinku jossain konserttien tai festarien läheisydessä ihmiset vois huudella lippuja. Eli loppuunmyyty tapahtuma ja miettikää kuinka isoja raviradat voi olla. Täällä se on jumalaton. Kaikkialla pyörii myös raviratsastajien asuihin pukeutuneita naisia jakamassa Cheltenhamin karttoja ja kaikkia tarjouksia eri kauppoihin ja ruokapaikkoihin. 

Cheltenhamin raviradalta, googlen kuva
Olihan ihmiset hehkuttanu täällä jo vaikka kuinka kauan että pian on ravit ja lokakuussa mun toisena päivänä Cheltenhamissa Pauliinaki puhui jo raviviikoista, että sinne on pakko mennä. Okei, eli ainaki tuli selväks että se on iso tapahtuma tässä kaupungissa, mutta enhän mä osannu odottaa, että se on oikeesti niin iso ja tunnettu koko tässä maassa! Lontoon metrot ja metroasemat oli liimattu täyteen isoja mainoksia tästä viikosta, samoin ihan normaaleja (jumalattomia) mainoksia löytyi kaduilta.

Siinä missä vois kuvitella, että tää on kamalan ahdistavaa ku kaupunki on ihan täynnä ihmisiä ja sekasin kaikesta ravi- ja hevosjutuista, niin itseasiassa tää on yks paras viikko minkä oon täällä kaupungissa viettäny! Kaikki sanoi, että tän kaupungin ilmapiiri muuttuu jotenki ihan täysin ja voin kyllä allekirjottaa sen. Olis ollu kyllä siistiä mennä itekki kokemaan ravit, mutta valitettavasti mun piti työskennellä, niinku normaalien, ei-posh ihmisten yleensä pitää... Mutta oli aivan ihana nähdä kaikki ne niin laittautuneet ja muodikkaat naiset jotka  kulkee kaduilla valmiina raveihin. Ei edes Katen ja Williamin häävieraiden pukeutuminen vedä vertoja näille vedonlyöjien vaimoille. Tai oikeestaan ne vaimot lyö myös vetoa. Eikä saa unohtaa niitä hattuja mitä jokaisella on. 


Meille sanottiin, että kannattaa mennä ulos raviviikon aikana, joten, puoliks Kirstien pakottamana, keräsin pienen porukan mun kanssa katsastamaan keskiviikko-illan Cheltanhamissa. Wou... Jokainen paikka oli IHAN tupaten täynnä. Joissain pubeissa ihmiset oli niin ahtautuneina sisään, että monet joutu ulos. En oo ikinä nähny arki-iltana, tai harvoin edes viikonloppusin, niin montaa ihmistä liikenteessä. Mut tutustuttiin ihan mahtaviin uusiin ihmisiin jokapuolelta Isoa-Britanniaa. Tavattiin uusia tuttavuuksia Walesista, Lontoosta, Manchesterista... mitähän muita niitä oli. Ja kaikista yllättävintä oli, että tavattiin TOINEN ihminen Kanadan Nova scotiasta, eli sieltä mistä Janda on. Oikeesti mikä mahdollisuus, että kaks ihmistä jostain Nova Scotiasta tapaa toisensa Cheltenhamissa?!?! 

Saksalainen Michelle ja Ruotsalainen Julia (abba tuli kaiuttimista ja mehän vedettiin sitte tunteella että mamma mia)
Nää te nyt varmaan tunnette, mutta Saksan Julia ja Kanadan Janda
Aamulla kävelin Montyn kanssa päiväkotiin ja löysin tälläsen yllätyksen. Jollain tainnu olla astetta riehakkaampi ilta koska tää paikka ei kyllä ollu lähellä keskustaa tai mitään paikkaa missä voi viettää iltaa.
Meillä oli ihan yli hauska ilta, vaikka se venyki vähä pitkäks arki-illaks... Mutta hei, eikai se nyt haittaa ku silti reippaana (krhm...) nousin seittemäks keittiöön! Ravit on vaan kerran vuodessa.

Sitte erittäin aiheeseen kuuluva video eiliseltä päivältä

Ei kommentteja: