sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ruokaa ruokaa joka iikka huokaa

Englantihan on tunnetusti suuuuri ruokakulttuurin mekka. Ihmiset tulee ympäri maailmaa maistelemaan säilöntaaineettomia ja tuoreita mikroruokia, jotka sulattaa sydämen (... ja aivot, keuhkot ja sisäelimet ). Ajattelin tässä viikonloppuni kuluks kertoa vähä minkälaisia ruokia me täällä syödään. Koska tiedä että kaikki kokit jotka mä tunnen, haluais mun ottavan kuva jokasesta lautasellisesta ruokaa mitä suuhuni pistän.

Niille, jotka mietti mitä se Marmite on linkki teille! Kattokaa kohdasta 2:35 vähän eteenpäin. Voin kertoa, että mun reaktio oli ihan sama ku tatuointihepun. ARE YOU CRAZY?!?

Moni on varmaan kuullu ihan kunnon Englantilaisesta aamupalasta, mutta ei sitä kyllä oikeesti täällä syödä. Ehkä joskus harvoin viikonloppuisin tai jos menee vaikka kahvilaan tai hotelliin syömään aamupalaa. Mutta esimerkiks meillä ei oo koskaan ollu tätä. 

Yritin ettiä kuvan joka ei näytä ihan kokonaan siltä, että joku on just oksetanu edellispäivän ruokatarjoiltavat pihalle
Eli kyseessä siis paahtoleipää joko ilman mitään, voilla tai hillolla. tomaatteja, makkaroita/pekonia, kananmunia ja baked beansejä. En tiiä onko meillä suomenkielistä vastinetta noille pavuille mutta ne on siis periaatteessa vana papuja jotka on tollasessa tomaattikastikkeessa. Ja niitä voi myös pistää paahtiksen päälle.

Mun aamupala koostuu yleensä muroista ja ne onki se yleisin mitä brittiläiset syö aamulla. Murot ja/tai paahtoleipä voilla tai hillolla. 


Lounaaks (lunch, dinner) syödään jotain nopeeta, helppoa ja yleensä valmista. Joko voileipiä, keittoa sellasesta valmispurkista, noita samoja papuja paahtoleivän kanssa, nuudeleita, salaattia pastejoita jne. Täällä on monessa kaupassa ja leipomossa "meal deal"- tyyppisiä louastarjouksia, missä saa voileivän, juoman (yleensä limsan) ja sipsipussin kolmella punnalla. Eli pääasiassa todella terveellistä, eikö?



Ite en oo maistanu kumpaakaan, koska mulle tulee jo pelkästään noista purkeista sellanen kauheen sairas olo ja maistan pelkästään sen keinotekosuuden ilman maistamista! :D

Greggsillä on kyllä superhyviä sämpylöitä ja leipomuksia ja ne on ihan tuoreita!
Ite syön lounaaks esimerkiks sämpylän/voileivän, nuudeleita (en noita kamalan näkösiä vaan ihan oikeita nuudeleita) tai jos eilisen aterialta on jääny jotain, niin syön niitä jämiä. 

Päivällinen (dinner, supper, tea) on sitte ainaki meillä se johon käytetään usein eniten aikaa ja vaivaa. Eli lihaa, kanaa, riisiä, pastaa jne. Perunoita ei ainakaan meillä syödä keitettynä kauheesti vaan yleensä kaikki perunat ja vihannekset paistetaan uunissa. Usein on aika hassua, että pojat syö aikalailla nopeet ja valmiit päivälliset, esimerkiks tomaattikeittoa, pastaa tomaattikastikkeella (purkista) jne. Mutta meille Kirstie tekee sitte aina isot ja kunnolliset ateriat. Tosin useimmiten meidä ruuista jää niin paljon yli, että pojat saa syödä samaa sitte seuraavana päivänä. 

Tää on itseasiassa aika täydellinen kopio miltä meidän sunnuntaiset roast dinnerit vois näyttää


Eilen mentiin muuten ruotsalaisen Julian kanssa ruotsalaiseen kahvila/ravintolaan syömään! Se oli tosi tunnelmallinen ja ihanasti sisustettu pikkunen kahvila. Ihan keskustassa, mutta ei kuitenkaan sillä pääkadulla missä kaikki kaupat on.





Oli muuten yli hyvää ruokaa. Tossa kanakastikkeessa oli, niin oudolta ku tää yhdistelmä saattaa kuulostaa, pähkinöitä, banaania ja ihan pieniä paloja pekonia. Ateria oli siis nimeltään Flygand Jakob.

Huomenna alkaa 3 viikon pääsiäisloma. Ei mulle vaan Hugolle. Mutta onneks Monty on nyt päiväkodissa kolmena päivänä viikossa, Hugolla on kahtena päivää futisleiri ja perjantai on pitkäperjantai. Eli ei mulla kauheen kauaa oo molemmat pojat samaan aikaan. Ei tuu siis olemaan niin työtä täynnä olevat pari viikkoa ku esim. half term olis. ja kaikenlisäks kolmas viikko mulla on kokonaan vapaa!!!

Nyt suuntaan kaupugille katselemaa elämää siellä! Näkyillään!

P.s.
Äänestäkää Meaa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

auts.. ei vaikuta kovin herkulliselta, mutta kyllä siellä näköjään hengissä ollaan noilla ruoilla. Tehtiin joku vuosi sitten flygade jacobia, jos muistat. Eikä sitä sitten sen jälkeen olekaan tehty ;)
Ä