torstai 20. joulukuuta 2012

Täällähän minä

Täällä mä nyt olen Birmingamin lentokentällä!! Ja heti dataan, tietysti, teekupposen kanssa. Musta ja Birminghamin juna-asemasta ei kyllä varmaan koskaan tuu ystäviä tai edes läheisiä tuttuja... En taaskaan selvinny ongelmitta mun jatko junaan! Olin kuitenki varautunu paremmin ku viimeks ja nyt tarkistin ennakkoon, miltä laiturilta juna lähtee. Eli säntäsin laiturilta 6 laiturille 4. Liian myöhään. Voi hyvää päivää. Ne ovet meni kirjaimellisesti kiinni mun nenän edestä ja kaikki ihmiset sisällä kattoi että "no voi raukka, olisit tullu aikasemmin." 

Äkkiä junasovellus auki puhelimesta ja pikahaku miltä laiturilta lähtee seuraava juna lentokentälle. Tän junan lähtöön oli 3 minuuttia. Juoksin taas hiki pinnassa rappusia ylös ja alas ja just ehdin! Tajusin sitte jälkeenpäin että niin, käyköhän mun junalippu nyt sitte tässä junassa, koska tää on eri yhtiön juna. Mutta en tavannu konduktööriä, niin ei koskaan saada tietää. Lentokentällä mulla ei oo ollu mitää ongelmaa. Oikeesti junalla matkustaminen on paljon vaikeempaa ku lentokoneella, koska täällä ohjataan kaikki kädestä pitäen ja jokasessa kulmassa ja kolossa ja melkeen vessanpöntössäki on kyltti, että mihin pitää mennä ja mitä tehdä. 

Voisin tässä nyt sitte aikani kuluksi kirjottaa ihanasta vikasta päivästä! Oli kyllä hyvä lopetus tälle kolmelle kuukaudelle, koska kaikki meni taas suunnitelmien mukaan. Tai meidän raukka potilas tietysti oli sairaalassa puolet päivästä, mutta meillä oli Hugon kanssa ihan mahtavaa aikaa! Mikähän siinä on, että se on aina ku unelma lapsi lomilla, mutta draamakuningas arkipäivisin. 

Meillä oli siis ekana ohjelmassa Bunny hunt. Lähettiin ulos metsästämään Montyn kadonnutta pikkupupua ja jee löydettiin se! Olisitte nähny Montyn ilmeen ku annettiin se takasin. Sen naama levis leveempään hymyyn ku Naantalin aurinko ja se vaan halas sitä pupua ja hymyili ja halaili ja hymyili ja halaili. Aww. 

Vähä tihkutti vettä, mutta mentiin silti Pittville Parkiin, koska se oli ihan lähellä meitä. Onneks oli taas ruokaa pullasorsille! Niilläki on oikee jouluateria, ku me käydään joka päivä syöttämässä niitä. 


Sit alko valitettavasti satamaan jo vähä isommin, nii me sitte päätettiin yhteistuumin, että mennään kirjastoon hakemaan vähä lisää Captain Underpantseja ja dinosauruskirjoja! Onneksi navigaattorini auttoi tässäkin asiassa ja selvittiin ku selvittiinki kirjastolle asti. Hugo tosin on oikeesti tosi hyvä muistamaan reittejä! Se kans selitti ihan innoissaan että "And now we turn right and then can you see tat building, then we turn left". Lopulta se tokas vielä että "What would you do without me." No niimpä!

Sillä kirjastolla oli siis ihan oma pieni rakennuksensa kokonaan omistettuna lapsille ja lastenkirjoille! Eli ei tarvinnu koko aikaa hyssytellä Hugoa kun aikuiset opiskelee tai työskentelee. Ei jääny muuten kirjastonhoitajillekkaan epäselväks, mikä on Hugon leludinon nimi, mistä dinosauruksesta se tykkää eniten (Tri-tri-triceratops!) ja mitä me oikeen tehdään siellä. Heti kun nimittäin astuttiin sisään nii se marssi tiskille ja "We are here to get some dinosaur books. I also have a pet dinosaur, his name is Dumper and he has babies too but they are not with us. Do you need a library card to get these books?" 

Kattokaas mitä mä löysin
Ihana lapsi ku se tykkää kirjoista
Palattiin sitte kotiin neljän uuden ihanan kirjan kanssa! Ruvettiin kyllä sitte heti askartelemaan Dumperille sänkyä. Muistin, että mähän tapasin tehdä mun omalle koiralleni pahvilaatikoista sänkyjä ja ties mitä muuta,  niin Hugo varmaan rakastais tehdä Dumperille oman sängyn. Enkä tosiaan ollu väärässä. Siitä tuli ihan mahtava ja käytettiin siihen ainaki pari tuntia aikaa!

Viimeks näin Hugon näin innoissaa askartelusta sillon ku tetiin se iso Dinosafari juttu. Huomatkaa laatikon oikeassa alakulmassa oleva keksihylly
Ja arvatkaa nukkuko Dumper tossa sitte yön. Todellaki nukku.
Kirstie ja Andrew oli ihan innoissaan, että mun pitää sitte lähettää paljon kuvia, varsinkin lumesta! Varmaan outoa herätä huomenna aamulla, ku ensimmäinen asia mitä mä kuulen ei ole "Nahiiid, Dumper wants to have cereals for breakfast." Tai vaihtoehtoisesti "Iiii iii niii nii ii ii" Dinosaurus kieltä, voin suomentaa teille "Haluan aamupalaa!" Mä alan olemaan jo tosi hyvä puhumaan dinosaurusta.

Nyt lähden kohti porttia! Nähdään pian Vaasa (= Huomenna illalla)

edit// Nii enkä muuten lähde kohti porttia koska porttia ei kerrota. Lennon pitäis lähteä 20 minuutin päästä, mutta portti aukee vasta 40 minuutin päästä myöhästymisen takia. Että toivottavasti ei tuu muita ongelmia!

xxx

Ei kommentteja: