sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Strartford-upon-Avon

Matkustuksen täyteinen viikonloppu takana! Aamulla kello 9 Jandan auto starttas kohti Stratford-upon-Avonia, eli kaupunkia, jossa Shakespear syntyi ja johon jäännökset on haudattu! Ajattelin ensin, että me ollaan menossa johonki pieneen kylään, vähän niinku eilinen Nailsworth 6000 asukkaallaan, mutta tää oli kuitenki paljon modernimpi! Wikipedia-tsekkauksella selvis, että kyllä siellä asuu reilusti päälle 25 000 asukasta. Kauppojensa puolesta melkeen veti vertoja Cheltenhamille, koska sieltä löyty New look, Jack Wills, M&S, H&M ja paaaljon muita. Tosin ei me shoppailtu, lähinnä käveltiin ja ihmeteltiin. 

Oikeesti ku ajattelee, niin aika hyvin tää talo on saatu säilymään sellaset päälle 500 vuotta, ei maksettu kuitenkaan lippuja sisälle. Mitä turhaan, kun todennäköisesti siellä olis ollu vaan ahdasta, haisevaa ja puista.

Tässä se siis on. Suuri, mahtava ja elegantti Shakespearen talo.  
Mentiin sitte syömään lounas a.k.a. maisteltiin kakkuja ja juotiin teetä. Löydettiin aivan ihana ja tunnelmallinen kahvila jossa oli kaikki mahdolliset leivonnaiset ja kakut mitä ikinä voi kuvitella. Yritä siitä sitte valita.



Oli ehkä vähä tylsän näköstä, ku oli ihania vanhoja taloja, joihin oli sitte rakennettu sisälle Starbucks, Poundland, WHsmith ja muita massiivisia ketjuja.
Eli nää kaks kuvaa todistamassa tätä näkyä
Lähdettiin sitte ettimään Shakespearen hautaa ja päädyttiin Avon-joelle. Se oli muuten pitkä. Tuntuu että käveltiin se päästä päähän, mutta ilmeisesti se oliki vaan pieni osa sitä, koska oikeesti se joki oli 137 km pitkä. Melkeen siis käveltiin se kokonaan!




Kirkko tosiaan näkyy, mutta miten yli?
Eli tonne kirkkoon meidän oli tarkotus suunnata, mutta minkäs teet kun ei siltaa nä mailla halmeilla! Taidettiin kävellä reilu puoli tuntia ennen ku löydettiin ensimmäinen silta, eli reilusti mentiin ton kirkon ohi. Sillan ylityksen jälkeen piti siis tietenkin palata takasin kohti kirkkoa. Taidettiin siinä kävellessä polttaa ne kakku-kalorit.
Pakko oli turvautua jopa karttoihin joita siellä oli
Jotenki mä oletin, että se hauta olis ollu ihan hautausmaalla, eikä sisällä kirkossa. Mutta siellä se silti oli. 
Ja vaimo, ja vanhin tytär ja tyttären mies ja keitäs muita...?
Mentiin sitte syömään mukavaan Englantilaiseen pubiin/ravintolaan ja viimenen tunti hurahtiki sitte siinä
Tajuttiin tosiaan siinä kolmen jälkeen että ei hitto, meidän parkkilippu oli puoli kolmeen! Se oli aika kiireinen lähtö ja pika sprintti autolle. Ei ollu sakkoa! Kotimatka alkoi väsyneissä tunnelmissa, vaikka kello oli vasta puoli neljä. Tän viikonlopun jälkeen saa kuitenkin taas rastittaa pari paikkaa lisää tältä Englannin to-do-listalta!
--
Mut haastettiin vastaamaan kysymyksiin, mutta teen sen vaikka huomisen postaukseen! Muuten tästä tulis erittäin pitkä kirjotus ja mun päässä jomottaa nyt liikaa että jaksaisin keskittyä :p 

1 kommentti:

Yks eksynyt lukija kirjoitti...

Onko vähän siistiä ku näät kaikkia tälläsiä kuuluisia paikkoja siellä samalla!