keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vakooja Nahid ilmoittautuu

Oikeesti asunko ehkä maailman salaperäisimmässä, pelottavimmassa ja parhaimmassa kaupungissa ikinä! Sain eilen kuulla sellasia juttuja, että aivot oli ihan räjähtämispisteessä ja piti jo miettiä että mikä tästä on totta ja mikä valhetta ja keitä nää ihmiset on mun ympärillä. Täällä Cheltenhamissa nimittäin sijaitsee Brittien CSI:n päämaja, eli siis GCHQ, ja kansainvälinen kuuntelumikäliekeskus. Vähän saattaa tulla nyt tönkköä tekstiä, ku yritän miettiä mitkä ne on ne suomenkieliset vastineet kaikille englanninkielisille sanoille. 


Silloin ku ajettiin Nailsworthista kotiin, mentiin ton ison donitsi-rakennuksen ohi ja kysyin sitte, että mikä ihme toi on. Janda sanoi, että se on just tää Brittien CSI. No enhän mä tajunnu silloin että se ihan oikeesti oikeesti oikeesti on sellanen paikka, missä selvitetään kaikkia rikoksia ja vakoilua ja muuta. En tiedä miten me eilen kymmeneltä illalla päädyttiin ensin Katolisten ja Protestanttien sodista Pohjois-Irlannin eristäytymisen kautta tähän GCHQ aiheeseen, mutta kyllä lähti mielikuvitus lentämään ku kuuntelin. 

Tossa kuvassa näkyy vaan muutama kerros, mutta huhujen mukaan maan alla on ainaki kolmesta viiten kerrosta lisää, koska ton paikan rakennus kesti yli viis vuotta. Tässä meidän lähellä on sellanen iso vihreä rakennus ja se on tän päämajan toinen osa ja se jatkuu Cleeve Hillin, eli vuoren, sisään. Ja toisten villien huhujen mukaan täällä Cheltenhamin maan alla on junayhteys tästä donitsista siihen vihreää rakennukseen. Okei, nää on oikeesti tosi villejä huhuja, mutta miettikää silti kuinka siistiä!

The long held belief that an underground railway links GCHQ Benhall and Oakley can now finally be revealed as false!

(Näin luki GCHQ:n nettisivuille, mutta eihän ne ny tietenkään ite halua paljastaa sitä, että niillä on maanalainen juna.)

Tässä ihan lähiaikoina on tehty "yllätysratsioita" autoteillä ja siinä ratsiassa sitte pidätettiin ihmisiä joilla oli pommeja. Mutta ei se toki mikään yllätysratsia ollu, vaan tää kuuntelukeskus oli kuunnellu niiden puheluita ja seurannu niitä! Ne varmaan pian luulee meidän puheluista, että "Starbucks" on koodi-nimi jollekki suunnitelmalle, koska eihän ketkään ihmiset voi käydä siellä niin usein. Andrew sitte tokas, että "Well I'm sure terrorists wouldn't plan their attacks sitting in Starbucks" johon Kirstie heitti "How do you know that!" Aivan. Mistä me tiedetään vaikka terroristiryhmien suosikki tapaamis-paikka olis Starbucks. (Nyt ne ainaki jäljittää mut, koska oon käyttäny ihan liikaa sanoja "pommi" ja "terroristi" tässä tekstissä. Omg.)

Gareth Williams, an employee of GCHQ seconded to the Secret Intelligence Service (SIS or MI6), was found dead in suspicious circumstances at a Security Services safe house flat in Pimlico, London, on 23 August 2010.

Kirstie ja Andrew tuntee monia pariskuntia, joiden miehet työskentelee tuolla ja edes niiden vaimot ei saa tietää mitä ne miehet tekee. Ne saattaa vaan yhtäkkiä ilmottaa lähtevänsä Lontooseen tai kauas ulkomaille, mutta syytä ei saa kertoa. Kuulemma meidän naapuri työskentelee siellä ihan varmasti. Siellä asuu keski-ikänen pariskunta, ne ei ikinä oo puhunu kenellekkään ja on muutenki tosi sulkutuneita. Niiden kaikki ikkunat on huurustettu ja se mies suuntaa joka aamu donitsi-rakennukseen. Apua!

Miten tänne pääsee töihin?

If you're interested in applying, it's worth noting that we're a little different from most employers. For a start, because of the nature of our work, you must be a British citizen. 

Another difference is the background checks we need to make before you start. 

Also, please remember what GCHQ is - an intelligence agency - so if you wish to apply for a position here, you must limit those you tell about your application to your immediate family (parents and/or siblings) and your partner.

Taisin löytää mun työpaikan. Pääsiskö tänne työskentelemään oppisopimuksella? 

3 kommenttia:

pauliina kirjoitti...

oho, niinku mitä. Kui siistii. Mää en tienny!!! Oon aina miettiny mitä siel on enkä ikinä oo saanu vastausta!!!! Mut sun täytyy ehkä ensin mennä naimisiin jonkun söpön britin kanssa niin saat sen kansalisuuden;)

Anonyymi kirjoitti...

Ä googlasi heti tietyn kaupungin nimen ja nimeltä mainitsemattoman t-alkuisen sanan... siellähän sun lähellä päämajassahan tapahtuu vaikka mitä ;)
varovaisuutta brittipojujen kanssa ;) sitä ei tiedä, onko ne söpöjä vai ei!!

Flemmy kirjoitti...

Totta, totta ;) Paitsi että yhtenä ehtona oli, että toisen vanhemman pitää olla brittiäinen. Oh well. Voin mä silti sen söpön brittipojan kanssa mennä naimisiin!