torstai 18. lokakuuta 2012

The casual Vacancy

Pääsin taas vapaa-aikana vähän kiertelemään kaupunkia ja vihdoin ja viimein kävin ostamassa J.K. Rowlingin uuden kirjan! Se on ollu mun to-do listalla tässä nyt viimeset neljä viikkoa, mutta parempi myöhään ku ei milloinkaan. Totta kai mun piti sitte heti päästä sitä lukemaan ja juoksin WHSmithistä suoraan starbucksiin ja varasin ainoan vapaan pöydän mikä yläkerrasta löytyi. Huvittavinta tässä oli se, että 98% niistä, jotka on starbucksissa päivällä, istuu siellä yksin. Siellä on siis kaikki pydät varattuna aina yhdelle ihmiselle. Oon täällä Cheltenhamissa itseasiassa käyny tosi usein kahvilla yksin. Osittain sen takia, että kaikilla tytöillä on vapaa-ajat niin eri aikaan, mutta osittain myös sen takia, että se vaan on niin rentoa istua siellä forever alonena yksin!

Ihana chai latte... Pitääkö munki nyt ladata Instagram ja ruveta sen suurkuluttajaks? Koska tosiaan 99,9% sinne ladatuista kuvista on starbucks juomista.
Kaikki on taas sairaana... lapset ja au pairit. Uskaltakaaki tartuttaa mut! Luulin jo olevani turvassa ku Monty ei pitkään aikaan ollu flunssanen mutta ei, se flunssa on tullu kahta kauheemmin takasin. Ihanahan siinä on pitää sitä sylissä samalla ku se pärskii suoraa kohti! Mutta ei se haittaa, se on niin sulonen nii annetaan sen anteeks. 

Pojat saapui koulusta ja hoidosta ja, yllätys yllätys, tehtiin uus dino!! Kirstieki nauro jo, että "I think when the girls are coming here and you're making food, you're only playing with those dinosaurs." Niin ja tosiaan, suurin osa auppareista on tulossa meille lauantaina ja me tehään ruokaa ja ollaan ja chillaillaan! Saa nähdä mikä kaaos siitäki tulee, ku me n. 6 tyttöä (ehkä enemmän ehkä vähemmän) yritetään leikkiä kokkia... 

Perus au pairin työpöytä. Eikä tää itseasiassa oo edes niin sotkunen.
Huomenna perjantai! Voi tästä talosta tulee hiljanen ku kaikki lähtee...

Ja muuten! Tuli aika hyvä mieli tossa äsken ku syötiin nuudeleita ja ihania wokki-vihanneksia (kyllä, oleellinen tieto). Puhuttiin tän iltasesta vanhempi-opettaja tapaamisesta, joka ei ollu menny hyvin ja Kirstiellä oli kauheen paha mieli siitä. Tää opettaja käytti 25 minuuttia selittäen, että Hugolla on vihanhallintaongelmia ja se on periaatteessa luokan häirikkö??? Joo, ehkä Hugolla on vähän kovempi temperamentti, mutta ihan ku se olis 24/7 ihan hirvee lapsi. Teidän pitäis nähdä ne muut luokkalaiset! Oon tässä nyt koko viikon hehkuttanu, kuinka ihana Hugo on ollu ja mitä kaikkea me ollaan tehty yhessä ilman mitään ongelmaa. No opettaja lyttäs kaiken ja sano, että viikko on ollu ihan hirvee. Just. Esimerkkinä muut pojat Hugon synttärijuhlilla: siellä oli kaks sen luokkaista ja toinen niistä kuristi toista.

No mutta siis asiaan miksi mulle tuli hyvä mieli, Kirstie sanoi, että mä pärjään Hugon kanssa paljon paremmin ku entinen au pair. Periaatteessahan Hugo siis pysty pompottamaan sitä, eikä sillä ollu mitään auktoriteettia Hugoon.

Hehe eli vinkkinä vaan muille: kannattaa olla se kauhee au pair, joka kieltää iPadit jos ei oo perjantai, karkit jos ei oo viikonloppu ja käskee syömään terveellisesti kaikki vihannekset. Koska ihan oikeesti, jos on joku auktoriteetti lapsiin, nii ne kunnioittaa paljon paremmin. Ei sillä tavalla että niitä pelottais olla mun lähettyvillä vaan päinvastoin. Ei Hugo enää edes kysy karkkia viikolla, koska se tietää että mä kiellän. Se tulee aina kysymään mua leikkimään, työaika tai ei, ja se tulee näyttämään minkä tarran se sai läksyistä ja se tulee mun syliin istumaan ku katotaan lastenohjelmia ja ties mitä muuta. Että repikää siitä!

3 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Kauhee ope :/ Ehkä sitä ärsyttää ku sillä ei oo samaa auktoriteettia ku sulla ;) Oikeesti vitsi mäkin haluisin ostaa ton uusimman kirjan, mutta arvaa vaan joudunko metsästään englanninkielistä versiota monta päivää jos siihen urakkaan ryhdyn. Montako sivua oot ehtiny lukeen ja miltä vaikuttaa tähän mennessä?

Flemmy kirjoitti...

No joo, varmaan oikeen mukava kuunnella koko puolituntinen sitä kuinka kamala lapsi sulla on :) Mutta toisaalta, tänään se opettaja kertoi, että Hugo oli yks parhaiten käyttäytyviä oppilaita! ^^ Ah, ylpeä auppari.

Oon lukenu vasta ekat 30 sivua, mutta näin voin sanoa että en mä sitä kyllä kesken lopeta! Paljon hahmoja, paljon eri tarinoita, niin että aluks saattaa olla vähä vaikee pysyä mukana että kuka nyt oli kuka. Mutta vaikuttaa kyllä tosi hyvältä! Täähän ei oo siis lähellekkään niinku Potterit, tosi realistinen ja välillä säikähdän jopa sen sanoja ja kieltä siinä kirjassa, koska se käyttää joskus vähä rajumpiaki sanavaihtoehtoja!:D

Linda kirjoitti...

Mä just vähän googlettelin tota kirjaa ja se on kyllä saanu muhkeen vastaanoton :D Että eiköhän se oo ihan lukemisen arvonen. Ja hyvä Hugo ;))